Likovna radionica – online!!!

Voditelj – Eugen Varzić, likovni umjetnik
Trajanje, jedna vježba tjedno do maksimalno 3 sata trajanja

Info email

Za vrijeme trajnja mjera koje su rezultat borbe protiv virusa Covid 19, likovna radionica će se održavati online. Princip je sljedeći, nakon što se javite emailom, te potvrdite sudjelovanje uplatom (emailom dobivate račun) svaki tjedan stiže link na video sadržaj uz koji radite određenu vrstu likovne vježbe. Prethodno dobivate pisane upute što će se raditi, predložak itd. Nakon odrađenog zadatka, emailom šaljete rezultat na korekciju i daljnje upute.

Likovna radionica obrađuje crtež kao osnovu likovnog izražavanja, te korištenje raznih crtaćih tehnika, od olovke, ugljena, tuša… Crtanje se izvodi predlošku, a obrađivati će se motivi mrtve prirode, prostornog predočavanja, crtanje glave i figure, uz obvezno crtanje kroki crteža, studij šake.
Obrađuju se slikarske vježbe, i to u tehnici akrila, kroz monokromno slikanje, tonsko slikanje, koloristički pristup, te upoznavanje sa osnovama slikarske tehnologije. Takođe baviti ćemo se i tehnikom akvarela.

Uz vođenje i mentorstvo u likovnoj radionici polaznicima će biti izloženo teorijsko korištenja likovnog jezika i osnove slikarske tehnologije, te kratka izlaganja iz povijesti umjetnosti.

Slikarski pribor polaznici osigravaju sami (mogućnost nabave slikarskog materijala po najpovoljnijim cijenama u Hrvatskoj u trgovini Art materijal).
Info email